Ah, weer een van mijn favoriete recepten met een van mijn lievelingsgroenten, suikermais. Perfect voor een overvloed aan suikermais en tomaten! Dit recept maakt gebruik van de Mexicaanse techniek van droog roosteren in een pan.
Ingrediënten:
5 teentjes look, in het velletje
4 pepers
2 kolven suikermais, korrels van de kolven afgesneden
4 grote tomaten, in blokjes
1 ‘kop’ (225 ml) rode ui, in stukjes (eventueel gebakken)
1/4 ‘kop’ (60 ml) verse coriander (of basilicum)
1/3 ‘kop’ (80 ml) verse limoensap (1 grote limoen)
1 1/2 theelepels zout
Werkwijze:
Verwarm een braadpan op middelhoog vuur. Lookteentjes (in hun velletje) en peper DROOG verschroeien tot zwart aan 2 kanten en dan op een snijplank leggen.
Maiskorrels in de pan bakken, al roerend, tot de korrels bruin gevlekt zijn en lekker ruiken. Doe de mais in een grote kom.
Look ontvellen en fijn snipperen. Zaden verwijderen van de pepers, en fijn snipperen. Toevoegen aan mais, samen met tomaten, rode ui, coriander, limoensap en zout. Roeren, eventueel meer zout toevoegen, opdienen met tortilla chips. Overheerlijk.