De laatste donderdag in november is altijd Thanksgiving in de V.S.
Een mooie feestdag,
helemaal niet commercieel, samenzijn met familie en vrienden en veel eten. Op het menu staat gegarandeerd Pumpkin Pie (samen met kalkoen – anders is het geen Thanksgiving!).
Vandaag ben ik dus aan het bakken geweest. Magda vroeg naar het recept. Dit komt uit ‘The Joy of Cooking’ – het equivalent van ‘Ons kookboek’ in de States.
Ingrediënten (voor 1 ‘pie’)
1 pakje kruimeldeeg (of maak het zelf)
475 ml pompoen (gekookt of gebakken)
350 ml geëvaporeerde melk
180 ml suiker (ik gebruik rauwe rietsuiker)
1/2 tl zout
1 tl kaneel
1/2 tl gemberpoeder
1/4 tl nootmuskaat
1/8 tl kruidnagel
2 eieren, een beetje geklopt
Pompoenzaden verwijderen en pompoen 30 minuten (of tot je erin kan prikken met een vork) in de oven bakken @ 200°. Vel verwijderen, mixen.
Oven voorverwarmen @ 220°. Meng alle ingrediënten goed samen. Giet op het deeg in een taartvorm. 15 minuten in de oven bakken @ 220° dan temperatuur verlagen tot 180°. 45 minuten verder bakken tot het niet blijft plakken aan een mes dat je in het midden steekt.
Opdienen met slagroom of ijs of niets.