Salsa verde

Ze zijn er! De eerste tomatillo’s. Weinig bekend in Europa en moeilijk te vinden, maar ze zijn een basisingredient in de Mexicaanse keuken.  Hier een klassiek recept:

4 medium tomatillo’s (droog velletje verwijderen, spoelen, in 4 snijden)
1 lookteentje – grof gehakt
Pikante groene pepers – grof gehakt
Bosje coriander – grof gehakt

Mix alles in de blender. Voeg 50 ml water toe en 1/2 tl zout.  Desnoods meer water en zout toevoegen.

Eten binnen het uur.

Lekker met tortilla chips of op gegrilde zalm of bij een roerei of …

Mogelijke variaties:
– rode uien in plaats van look
– limoensap in plaats van water
– coriander vervangen of aanvullen met citroenmelisse of citroenverbena of citroenzest of (citroen-)basilicum of bladpeterselie of munt of venkelblad…

Bron: ‘Mexican Everyday’, Rick Bayless

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − 12 =