Dit weekend heb ik nog een lekker tuinboonrecept uitgeprobeerd! Alle groene ingrediënten staan nu ook op het veld. De combinatie van olijfolie en citroensap had ik al ontdekt als dressing bij een verse venkelslaatje en blijkt hier ook lekker bij te zijn.
Ingrediënten
1 kg tuinbonen
Zout
1 venkel
Parmezaanse kaas
Verse munt bladeren
2 pijpajuinen
Olijfolie
Citroensap
Zout en peper
Werkwijze
Tuinbonen doppen. (Als je de peulen met een scherp mes opensnijdt, gaat dat snel.) Als de bonen nog niet te groot zijn kan je ze zó eten. Anders moet je de taaie schil rond elke boon nog een verwijderen (gemakkelijkst na het koken). Ik heb dit niet gedaan en de bonen waren prima.
Tuinbonen een paar minuten in zout water koken, afgieten en daarna even in ijswater leggen om snel af te koelen.
Tuinbonen, venkel en uien in een kom combineren. Olijfolie, zout en peper er op doen. Citroensap (ongeveer een soeplepel), Parmezaanse kaas en munt toevoegen. Afwerken met venkel topjes en / of muntbladeren.
Bron: http://www.simplyrecipes.com/recipes/spring_fava_bean_fennel_salad/