Een vriendin heeft deze soep over het laatste gemaakt – super lekker. Het komt uit het kookboek van Lies Ameeuw, ‘Ayurveda kookboek’.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 kleine (hokaido) pompoen
- 2 koppen kastanjevlokken of 1 kop gekookte kastanjes
- 1 pakje haverroom
- 3 eetlepels olie
- 1,2 l water
- 1 koffielepel mosterdzaad
- 1 koffielepel komijnzaad
- 1 eetlepel fijngesneden verse gember
- 1 koffielepel kerriepoeder
- 1 koffielepel kurkuma
- 3 eetlepels fijngehakte peterselie
- peper en zout
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem fijn. Snijd de pompoen in stukken.
- Verhit de olie in een pan en stoof hierin de ui met het mosterdzaad, het komijnzaad en de gember.
- Voeg de pompoenstukken toe.
- Doe het water met de kastanjevlokken of de gekookte kastanjes, het kerriepoeder, de kurkuma, peper en zout erbij.
- Laat gaar worden en haal eventueel de soep door een zeer.
- Roer en ten slotte de peterselie en de haverroom door.
Tip
Wil je wat extra smaak, kook de soep dan niet in water, maar in een bouillon die je maakt door de schil en de pitten van de pompoen in water te koken. Zeef en gebruik het kookvocht voor de bouillon.
Kastanjevlokken of gekookte kastanjes zijn kant-en-klaar te koop in de biowinkel.