En hier dan versie 2 van de crumble…
Voor het fruit:
- 2 stelen rabarber
- flink wat bruine suiker (4 eetlepels)
- kaneel naar smaak (1 theelepeltje)
Voor de crumble:
- 100 gram witte suiker
- 100 gram tarwebloem
- 100 gram hoeveboter
Hoe rabarber crumble maken
- Oven voorverwarmen op 180 graden.
- Doe de boter, witte suiker en tarwebloem in een kom en meng snel met de hand tot een ruw kruimeldeeg.
- Schil de rabarberstelen (Jen: dit doe ik nooit!) met een dunschiller en snijd de stelen in zo klein mogelijke stukjes (Piet snijdt de stelen eerst in de lengte door alvorens verder in brunoise te snijden).
- Doe de stukjes rabarber in een kom, doe er de bruine suiker en het kaneelpoeder bij en roer goed om zodat alle stukjes met suiker bedekt zijn.
- Schep het fruit in kleine ovenschoteltjes, strooi er het crumbledeeg over en laat de rabarber crumble een kwartier in een oven van 180 graden bakken.
Met dank aan Magda en Piet Huysentruyt.