Japanse boerenkoolsalade

Dit lekker recept over het laatste in De Standaard ontdekt.

Ingrediënten

150 g boerenkool
(1/2 komkommer)
2 tl sojasaus
6 tl geroosterde sesamolie
2 el sesamzaad
(3 el gedroogde zeewier)

Bereiding:

  1. Verwijder de harde stelen uit de boerenkoolbladeren. Was de boerenkool en dep of zwier ze helmaal droog. Rol de bladeren op en snijd in zo fijn mogelijke reepjes. doe de boerenkoolsnippers in een mengkom en voeg de sojasaus en sesamolie toe. Kneed met je handen de dressing in de reepjes boerenkoo. Aarzel niet om de boerenkool goed  te lijf te gaan en echt te knijpen in de groene massa, zo wordt ze zacht en hoef je straks niet eindeloos te kauwen.
  2. Schil de komkommer, snijd hem overlangs en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Meng de komkommer, de sesamzaadjes en het zeewier onder de koolreepjes.

Ik heb het zonder komkommer gemaakt en het zou zeker ook lekker zijn zonder zeewier als je dit niet hebt of niet lekker vind.

Mmmm!

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20150224_01546753

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − 17 =