Mijn buurman vraagt elk jaar om wat suikermais voor op zijn BBQ te leggen. Hier het recept van zijn zoon:
- kolen goed warm laten worden, best zo leggen dat je ernaast wat plaats hebt waar het minder warm is.
- de mais 15 à 20 minuutjes in zijn bladeren rechtstreeks op de kolen roosteren. Regelmatig draaien tot de bladeren rondomrond de maiskolf goed verbrand zijn. De bladeren beschermen de mais, en het verbranden geeft een wat gerookt aroma aan de mais. Als er een stuk mais uit de schil komt, probeer die dan niet rechtstreeks op het vuur te leggen. Vervolgens de mais van de kolen halen en wat laten afkoelen.
- goed wat boter mengen met veel zout & peper en vers geraspte limoenzesten
- ontblader de maiskolven, haal de draadjes eraf, heb vooral geen schrik van gebrande stukjes mais (daar zit de smaak) en laat de maiskolven met de boter nog 5 minuutjes garen in een aluminium bakje boven het vuur (idealiter met het deksel van de BBQ gesloten), af en toe draaiend zodat de botermengeling goed verdeelt wordt
- en dan: opdienen!
Maar wat het allerbelangrijkst is: verse, lekkere mais vinden zoals wij die van Jen meekregen: overheerlijk. Met deze bereiding: een bom van smaak en textuur en een absolute aanrader.