Humus van rode biet

Nog een lekker recept met rode biet!

200 g gare geschilde rode bietjes
50g walnoten
½ venkelzaad of komijn
1 knoflookteen
Citroensap
Olijfolie
Zout

Mix de bietjes tot een puree (laat eventueel extra vocht uitlekken als je bietjes uit een voorgekookt pakje gebruikt). Verwarm de oven tot 180 ° en rooster de walnoten 5 min. . Hak ze daarna fijn. Rooster de zaadjes in een droge pan en vijzel ze daarna. Plet ook de knoflook. Voeg de olie en het citroensap en alle kruiden en noten nu toe aan de bietenpuree. Lekker als dip of bij een toastje.

Je kunt ook als extra sesampaste toevoegen, balsamico, of yoghurt.

Bron: ‘De moestuin van Mme Zsazsa’, Dorien Knockaert en Kim Leysen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − twee =