Ook een lekker manier om spitskool klaar te maken!
- 1 spitskool
- 3 el mosterd
- 4 el extra vergine olijfolie
- 50 gram parma ham, in halve plakjes
- 3 el pijnboompitjes
Maak een dressing van de olijfolie en de mosterd.
Snijd de spitskool in kwarten. Verwijder de harde stronk en eventueel de buitenste bladeren als deze niet mooi zijn. De de spitskool in een ovenschaal. Giet met een theelepel de dressing over de spitskool en zorg dat deze dressing goed tussen de bladeren komt. Je kan hiervoor je handen gebruiken.
Doe dan een paar gehalveerde plakjes serranoham tussen de koolbladeren. Stop ze er zo diep mogelijk tussen. Dan geven ze een lekkere smaak af aan de kool.
Strooi nu de pijnboompitjes over de spitskool. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200 graden. Na ongeveer 30 minuten is de spitskool klaar.
Bron: http://www.barbaraeet.nl/spitskool-uit-de-oven/