Spread van rodebiet

Magda heeft deze lekkere spread voor de Openvelddag klaargemaakt. Komt uit de Avalon keuken.

250 g rauwe rode biet (ik schil die steeds onder water om spatten op kleding te vermijden)

125 g zwarte ontpitte olijven (lekkere op olie met kruiden in de Bio-Planet)

Verse look & Chinese bieslook (optioneel)

Olijfolie

Peper/kruidenzout van Dr Vogel

Sap van een 1/2 limoen of balsamico.

De rode biet + de look blenderen en dan de olijven met de kruidenolie toevoegen en verder blenderen.  Kruiden met peper, zout en andere kruiden naar eigen smaak.  Wat olijfolie bijvoegen als de blender dreigt te stoppen zodat de spread niet te veel olie gaat bevatten.  En klaar!

Wraps even opwarmen op de broodrooster, er de rodebietenspread opsmeren, rauwe groentjes en kruiden erover, oprollen en smullen maar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − 12 =