Ingrediënten
250 ml bruine linzen
1 liter water
1 liter kippenbouillon
Zout
3 soeplepels olijfolie
1 grote ui – gehakt
Evt. een beetje rode peper
4 looktenen
125 ml coriander – gehakt
+/- 600 gr. warmoes – gehakt
80 ml verse citroensap
Verse peper
Bereidingswijze
1. Linzen, water, bouillon en een beetje zout aan de kook brengen. Rustig laten koken tot de linzen bijna gaar zijn – 25 min.
2. Ondertussen, olijfolie verhitten en ui, peper en een beetje zout erin bakken tot de ui licht bruin wordt – 7- 8 min. Look en coriander toevoegen, 1 min. verder bakken. Warmoes toevoegen, af en toe roeren en bakken tot de bladeren krimpen (3 min. of zo).
3. Warmoes aan de linzen toevoegen, 15 min. rustig koken. Citroensap toevoegen, plus eventueel nog wat zout en peper. Eventueel een deel van de soep mixen.