Voor het deeg:
500 g tarwebloem
20-25 g verse gist of 1 zakje (8 g) droge gist
10 g zout
2 eetlepels olijfolie
300 ml lauw water
Voor het beleg:
200 g mozarella, uiteglekt en in stukjes gesneden
2 middelgrote kroppen radicchio, in reepjes gesneden.
200 g gorgonzola, in stukjes gesneden
1 handje gepelde walnoten
Bereiding
Voor het deeg – www.rutgerbakt.nl/alle-recepten/zelf-pizzadeeg-maken-recept/
Verwarm de oven voor op 250 °C.
Bestrooi het werkblad met wat bloem. Spreid de helft van het deeg met je handen uit door er met je vingertoppen op te drukken: zachtjes, zodat je de lucht er niet uitdrukt. Leg dit deeg op een met olie ingevette bakplaat.
Verdeel de mozzarella eroverheen en zet de pizza 8 minuten onder in de oven. Voeg dan de radicchio toe en zet de pizza nu 7 minuten in het midden van de oven.
Leg blokjes gorgonzola op de pizza als hij uit de oven is gehaald en bestrooi met gepelde walnoten. Giet er een scheutje olijfolie overheen, strooi er 2 snufjes fijn zeezout over en peper uit de molen naar smaak. Herhaal dit alles met het tweede stuk deeg.