Basilicumijs

Een heerlijk recept uit het schitterend boek ‘Vers uit de tuin’ van Sarah Raven. Zij heeft het recept blijkbaar van het restaurant De Kas in Amsterdam.  Je kan het maken met gewone ‘Genovese’ basilicum, maar Sarah Raven en ik vinden het overheerlijk gemaakt van een citroenbasilicum zoals de ‘Mrs. Burns Lemon’ die op het veld staat. Je kan er ook wat kaneelbasilicum er aan toevoegen. (Foto, Sarah Raven)


Dit recept maakt ongeveer 4 liter.

2 flinke bosjes vers basilicum
1 kg suiker
600 g mascarpone
2,5 l yoghurt

Maak de blaadjes los van de bossen basilicum en hak ze samen met de suiker fijn in een keukenmachine.

Meng er de overige ingrediënten door. doe dit over in een ijsmachine en draai het in circa 20 minuten tot ijs. Serveer het direct of schep het over in diepvriesdozen en zet ze in de diepvries.

(Als je geen ijsmachine hebt, kan je het in de diepvries doen in dozen en regelmatig (om de halfuur of zo) met een vork er door roeren.)

Neem het ijs 15 minuten voor je het wilt serveren uit de diepvries en zet het in de koelkast. Dit ijs is vers het lekkerste. Bewaar het niet te lang in de diepvries.

Bron: https://www.sarahraven.com/articles/basil_ice_cream_recipe.htm

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − een =