Brownies met rode biet

Ik wist al een tijdje dat rode biet heel goed combineert met chocolade, dus, dit moest ik uitproberen! Ik vind het resultaat zeer geslaagd.

Ingrediënten

  • 500 g rode biet
  • 100 g boter
  • 200 g chocolade (70%)
  • 1 tl vanilla
  • 250 g suiker
  • 3 eieren
  • 100 g bloem
  • 25 g cacaopoeder
  1. Bak de rode bieten gaar in de oven (afgedekt met zilverpapier, ongeveer een uur). Dit kan je op voorhand doen.
  2. Oven voorverwarmen @ 180°. Pan insmeren met boter. Hak de chocolade in stukjes en de boter en rode biet in stukjes. (Je hoeft de rode biet niet te schillen.) Doe de chocolade, boter, rode biet en vanilla in een stevige mixer. Mix zo goed mogelijk. De boter en chocolate zullen deels smelten.
  3. Doe de suiker en eieren in een grote kom en klop 2 minuten snel. Voeg de rode bietmengsel hieraan toe en combineer ze voorzichtig. Probeer zoveel mogelijk lucht in de mengsel te bewaren. Voeg bloem en cacaopoeder en meng weer voorzichtig.
  4. Doe alles in je ingesmeerde bakpan en bak +/- 25 minuten of tot het overal gerezen is. Volledig laten afkoelen in de pan.

Smakelijk!

Bron: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/749700/beetroot-brownies 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig + acht =