Mijn zus was vroeger professioneel chef. Lang, lang, lang geleden heeft ze ooit voor mijn haar ‘Cesar Salad Dressing’ recept uitgeschreven. Omdat we nu zo’n mooie Romeinse sla op het veld hebben, wou ik dit overschrijven.
- 1/2 head garlic, minced (1/2 bol look, in kleine stukjes gesneden)
- 1 small tin anchovies (with capers), minced (1 blikje ansjovis, fijn gesneden)
- 3 large eggs (3 grote eieren)
- 2 T. Dijon mustard (2 el. Dijon mosterd)
- +/- 1 cup olive oil
- large dash Worcestershire sauce (groot scheutje)
- juice 1/2 lemon (sap van 1/2 citroen)
- 2 T. balsamic vinegar or red wine vinegar (2 el balsamico of rode wijn azijn)
Blender: blend garlic, anchovies, eggs, mustard. Slowly pour in oil while blending. Blend in lemon, vinegar, Worcestershire sauce.
Romaine lettuce, freshly grated parmesan, croutons.
Mixen: look, ansjovis, eieren, mosterd. Olijfolie er rustig bij gieten, terwijl de mixer nog draait. Verder citroensap, azijn, Worchestershire saus bij-mixen.
Serveren op Romeinse sla, met verse parmesan en croutons. Met veel vers gemalen zwarte peper!