Tie heeft onlangs deze lekkere ‘cheesecake’ gemaakt op basis van pompoen. Overheerlijk!
Taart 6 p
Ingrediënten
120 gr speculaas / De Strooper galetten / boterkoekjes
60 gr gesmolten boter
250 gr mascarpone
100 gr ricotta
250 gr gekookte pompoen (kleine oranje)
1 zakje vanillesuiker
2 el kristalsuiker (ik gebruikte rietsuiker)
3 eieren
100 gr witte chocolade
2 el melk
100 ml room
50 gr maïszetmeel
Verkruimel de koekjes (in foodprocessor/met deegrol) en meng met de gesmolten boter. Leg op de bodem van een springvorm met een diameter van 18 cm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en laat 25 minuten opstijven in de ijskast.
(ik maakte er 3: 1 in springvorm, 1 in cakevorm en 1 in vaste ronde vorm, was alle3 ok)
Roer de mascarpone met de ricotta los in een keukenrobot en voeg er de gepureerde gekookte pompoenblokjes, vanillesuiker, suiker en eieren aan toe.
Verwarm oven voor op 180°. Smelt de chocolade met de melk in de microgolfoven of au bain-marie en roer tot gladde saus. Klop de room stijf. Los de maïzena op in 2 el water (ik had meer nodig) en roer tot een papje. Voeg toe aan het pompoenmengsel, samen met de gesmolten chocolade en room.
Giet het pompoenmengsel over de koekjesbodem. Bak gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen en serveer.
Smakelijk!
Bron: Libelle Lekker