Joanna & Betty Lou’s Courgette-Basilicumsoep

Dit recept heb ik van mijn goede Amerikaanse vriendin, Roni. Super eenvoudig en heerlijk.

2 rode uien – in schijven
4 courgettes – in stukken
Olijfolie
Look

Alles samen stoven tot zacht – ongeveer 30 min. (De look doe je best helemaal op het einde erbij.)

2 ‘koppen’ (= ‘cups’ in het Engels – een standaard keukenmaat in de States – ongeveer een kwart liter) basilicum – grof gehakt

Basilicum toevoegen, 5 minuten mee stoven.

+/-5 ‘koppen’ (/+- 1,25 liter) groentebouillon – toevoegen en opwarmen.

Mixen. Afwerken met 3-4 soeplepels(’tablespoons’) balsamico azijn, naar smaak.

Eventueel met wat geraspte parmesan opdienen.

Lekker!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × twee =