Fried green tomatoes

Het is eindelijk afgelopen met de tomaten. Maar er hangen nog groene tomaten aan de planten. Groene (onrijpe) tomaten zijn niet eetbaar, maar eens gebakken of gekookt zijn ze wél eetbaar. Dit is een traditioneel Amerikaans recept, uit de tomatenboek van Peter Bauwens. Ik was ook sceptisch, (zelfs als Amerikaan!), maar vond ze verrassend lekker.

Ingrediënten
4 grote groene onrijpe tomaten
4 el melk
4 el meel
2 losgeklopte eieren
4 el paneermeel
4 el olijfolie, peper en zout
(gebakken uienringen en ketchup)

Snijd de tomaten in 1 cm. dikke schijven. Bestrooi ze met peper en zout en laat ze 10 minuten staan.
Doe melk, meel, ei en paneermeel elk apart op een laag bord.
Verwarm de olie in een pan.
Dip de tomatenschijfjes eerst in melk, dan meel, ei en ten slotte paneermeel, en bak ze 4-6 minuten aan elke zijde in de olie tot ze goudbruin zijn.
Serveer in puur Amerikaanse stijl met gebakken uienringen en tomatenketchup.