Sinds dit jaar zijn Raïf en zijn familie aangesloten bij het veld. Raïf komt oorspronkelijk uit Libanon en zijn moeder, die op bezoek was, heeft mij uitgelegd hoe je ’tabbouleh’ op zijn Libanees moet maken. Dit is toch anders dat wat we hier meestal krijgen als we dit gerecht bestellen. Het wordt niet met couscous gemaakt maar met ‘bulgur’ (een soort tarwe die gestoomd, gedroogd en gebroken is) en het grootste verschil is vooral dat er veel meer peterselie en veel minder bulgur gebruikt wordt, waardoor het een heel mooi, groen gerecht is.
- 3 bussels peterselie (of het blad van de wortelpeterselie)
- 1 kg. tomaten
- Een handje vol munt
- 1 grote uien in kleine stukjes, plus het groen
- 2 citroenen
- Een handje vol bulgur
- Zout
- Een kop olijfolie
Alles wassen, drogen en hakken maar nog niet mengen. Je kan een beetje suiker op de ajuin doen waardoor het minder stinkt en zachter van smaak wordt.
Pas vlak voor je gaat opdienen, meng je alles door mekaar. De bulgur wordt dus niet op voorhand gekookt, maar neemt gewoon de vocht van de olijfolie, citroensap en tomaten op.
Overheerlijk.