Hier het recept van de Tabouli op het feest van 22 juli. Met dank aan het Moosewood Cookbook.
(Maten zijn Amerikaans – een ‘kop’ is +/- een kwart liter – zeg maar een thee-tas.)
1 kop droge bulgur (mag grof zijn) – dit vind je in elke natuurvoedings- of Marokkaanse winkel
1 1/2 kop kokend water
1,5 tl zout
1/4 kop verse citroensap
1 grote tl verse look, geplet
1/2 kop pijpuien – fijn gesneden (hebben we niet gebruikt, stond niet op het veld)
Verse munt
1/4 kop olijfolie
Doe bulgur, kokend water en zout in een grote kom. Afdekken en een klein halfuur laten staan.
Citroensap, look, olijfolie en munt toevoegen. Goed mengen. 2-3 uur in de koelkast laten staan.
Veel verse bladpeterselie (niet krul) – tenminste 1 kop of meer
Veel verse groenten, zoals:
Tomaat – in stukken gesneden
Komkommer – in stukken gesneden
Wortel – in stukken gesneden
Sugarsnap erwten – evt. eerst blancheren of rauw – in stukken
Doperwten – rauw
Tuinbonen – eerst een paar minuten koken en dubbel doppen
Koolrabi – schillen en in stukken, rauw
Venkel – in stukken snijen
(Kikkererwten en paprika staan in het origineel recept, maar dat hebben we niet op het veld…)
…
Juist voor het opdienen, groenten toevoegen, mengen, kruiden desnoods aanpassen. Eventueel garneren met olijven en fetakaas.