Opgevulde courgettenbloemen

Begin met de mannelijke courgettebloemen - te herkennen door hun gebrek aan vruchtbeginsel onder de bloem.

Klaarmaken bloemen : - proper maken zonder te wassen, met zacht borsteltje eventuele vuiltjes afborstelen (na de regenbui van gisteren waren ze zo goed als proper) - meeldraden en stamper verwijderen (Jen: deze laat ik nog zitten)

Vulling : - Losgeklopt ei - Geitekaas (ik verkies de geitekaas die smelt in de oven, maar gewone kan ook) - Versnipperde peterselie (of ander kruid) - Peper en zout

Meng geitekaas, peper en zout, peterselie met het ei (voor slechts een paar bloemetjes heb je maar een fractie ei nodig, anders wordt het te lopend). Vul de bloemen voorzichtig met de vulling en leg ze in een ovenschaaltje.  Bloem beetje besprenkelen met olijfolie en daarna 10 minuutjes in de oven op 180°.

Voor erbij :

- Snij tomaat in blokjes, voeg fijngesneden teentje look toe en meng met olijfolie - Decoreer het bord met een "streepje" balsamico - Lekker met een stukje stokbrood

 

- Cindy

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + elf =