‘Eindelijk een manier gevonden om boerenkool lekker te maken!’ Dat vertelde Patrick mij als ik hem onlangs gezien heb. 😉
Hier zijn recept voor een pesto van boerenkool.
Ingrediënten
75 gr pijnboompitten
200 gr boerenkoolbladeren
50 gr gemalen pecorino of parmesan
2 teentjes look
Sap van halve citroen
125 ml fijne olijfolie
Bereiding :
Bak de pijnboompitten aan in een anti-kleefplan tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan en laat afkoelen.
Zet een pot water op het vuur en breng aan de kook.Toevoegen van zout. Doe er de boerenkoolbladeren bij en laat 30 seconden meekoken tot ze een felgroene kleur krijgen. Schep uit het water en laat uitlekken en afkoelen.
Doe 50 g van de gebakken pinboom pitten in een blender, samen met de look, de boerenkool, pecorino of parmesan, citroensap en olijfolie, zout en peper en mix tot je een gladde pasta bekomt.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Giet af en roer er de pesto onder.