Mijn vriendin Corazon, die de boerin van de CSA Grondsmaak is, heeft me dit recept doorgespeeld. Ziet er fantastisch uit en het is nu het moment! (Weer vertaald uit het Amerikaanse Engels, waar ze gek op die lookbloemstengels zijn….)
- 10 lookbloemstengels, fijngehakt
- 1/3 to 1/2 ‘kop’ geraspte Parmezaanse kaas
- 1/3 cup amandelstukjes (evt. licht gebakken) (of zonnebloempitjes)
- Ongeveer 1/2 ‘kop’ olijfolie
- (Citroensap)
- Evt. wat basilicum
- Zeezout
Doe de lookbloemstengels, 1/3 kop kaas, amandelen en de helft van de olijfolie in de mixer. Mix dan de rest van de olijfolie toevoegen en eventueel meer kaas. Als de textuur nu goed is, stop. Indien niet, eventueel meer olijfolie toevoegen. Op smaak brengen met citroensap en zout.
Bedek de oppervlakte van de pesto met olie of plastiek om oxidatie tegen te gaan. In de frigo een paar dagen bewaren of luchtdicht invriezen.
Inspiratie:
http://lazyhomesteader.com/2012/05/31/garlic-scapes-two-ways/
http://www.doriegreenspan.com/2009/06/i-seem-to-be-on.html
https://cooking.nytimes.com/recipes/1015301-garlic-scape-pesto