Pesto van rode biet

Ik heb dit lekker recept bij Velt ontdekt.

Ingrediënten:
2 grote rode bieten, geschild en gekookt
100g parmezaanse kaas
100g pijnboompitten
olie
peper
1 teentje look
peterselie (afwerking)

Doe alle ingrediënten behalve olie, peper en zout, in een foodprocessor/mixer en meng alles fijn. Voeg beetje bij beetje de olie toe totdat je een smeuiige emulsie krijgt. Werk af met peper en zout en peterselie.

Opmerking: in plaats van de bieten te schillen en koken, doe ik er wat olijfolie op en dan bak ik ze in een hete oven tot je erin kan prikken met een vork (evt. verwikkeld in zilverpapier). Daarna kan je ze heel gemakkelijk schillen en hebben ze een bijzonder lekkere smaak. 

Bron: Velt Ecosmos: http://ecosmos.velt.be/index.php?option=com_content&task=view&id=33

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − 13 =