Pesto van winterpostelein

Het is uitverkoop in de winterpostelein!  Ik kwam dit leuk recept onlangs tegen:

Pesto van winterpostelein – lente op je bord

“Winterpostelein is typisch zo’n groente om de ‘hungry gap’ te overbruggen: de periode waarin kool en knol je de oren uitkomen en je alleen nog maar verlangt naar fris en groen. Winterpostelein is zo’n fris blaadje.”

Benodigdheden
200 g postelein
75 g walnoten
150 g pittige belegen kaas, geraspt
2 teentjes knoflook, gepeld
1 dl goede olijfolie

Bereiding
De postelein goed wassen en droogslingeren in de slacentrifuge. In de keukenmachine doen met de walnoten (die eerst even in een droge koekenpan roosteren), de kaas en de knoflook.

Even kort laten draaien tot alles nog niet té fijn is. Olie toevoegen en paar keer met de pulse-knop malen. Laat kort meewarmen met pasta, bv. tagliatelle, en maak op smaak met zout en peper.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + vijftien =