Pompoenlasagne

Mooie inspiratie om van de pompoenen meer dan alleen maar soep te maken!  Met dank aan Bart en Joke.

Benodigdheden:
– 8 vellen verse lasagne
– 1 kleine pompoen, geschild, ontpit, en in dunne plakken
– 500 gr oesterzwammen (of kastanje- of gewone champignons)
– 150 ml groentenbouillon
– 100 ml droge witte wijn
– 1 sjalotje, gepeld en in fijne ringetjes
– 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
– 150 gr zachte geitenkaas
– 250 ml room
– gehakte peterselie
– peper en zout

Bereiding:
1. verwarm de oven voor op 180° C.
Kook de plakjes pompoen beetgaar en de groentenbouillon.
Schep er de pompoen uit met een schuimspaan, en bewaar ook de bouillon.

2. Fruit het sjalotje met de knoflook glazig in een scheutje olijfolie.
Voeg er de oesterzwammen aan toe en bak ze snel goudbruin.
Giet er de wijn en de groentenbouillon bij.
Laat even inkoken en voeg er bijna alle room aan toe.
Laat indikken en breng op smaak met peper, zout en peterselie.

3. Schep een laagje van de oesterzwammensaus in een ovenschaal
Leg er 2 vellen lasagne op.
Bedek deze met een laagje pompoen en verkruimelde geitenkaas.
Maak op deze manier laagjes tot alle ingrediënten zijn opgebruikt. Eindig met geitenkaas, en besprenkel met de resterende room

4. Zet de lasagne 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Zet eventueel nog 3 minuten onder de hete grill voor een mooi goudbruin korstje.
Serveer meteen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × vijf =