Voor-, bij- of lunchgerecht voor 4 personen
Lees verder “Salade van koolrabi, aardbeien, basilicum en geitenkaas”
Pesto met groen van de dille
En nog een heerlijke spread uit de keuken van Magda!
Humus van zomerpostelein
Ook iets van Magda tijdens de kookdemonstraties op de Openvelddag. Een ondergewaardeerde groente!
Lees verder “Humus van zomerpostelein”
Spread van rodebiet
Magda heeft deze lekkere spread voor de Openvelddag klaargemaakt. Komt uit de Avalon keuken. Lees verder “Spread van rodebiet”
De verrassend interessante snijbietpasta
Hier nog eens een leuk recept van Beate van de Openvelddag. Komt uit het kookboek Honger van Kim Leysen.
Lees verder “De verrassend interessante snijbietpasta”
Pastinaakbeleg met zongedroogde tomaten
Hier een leuk recept via Beate.
Ingrediënten
200g pastinaak
50g cashewnoten
5 gemarineerde gedroogde tomaten
2 koffielepels gistvlokken
Peper en zout
Instructies
Schil de pastinaak, snijd hem in blokjes en kook hem in gezouten water gedurende 10 minuten gaar.
Maal intussen de cashewnoten met de zongedroogde tomaten en de gistvlokken.
Giet de pastinaak af en mix hem samen met de overige ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout.
Muntijs
En nog een lekker ijs in de reeks van Ylke!
Rabarber aardbeiensorbet
Weer een lekker iets van Ylke!
Pruimensorbet
Nog een lekker recept van Ylke!
Gevulde spaghettipompoen
Weer iets lekkers uit de keuken van Ylke en Gunther! Spaghettipompoenen zijn minder gekend bij ons, maar kunnen op heel wat lekkere manieren klaargemaakt worden.
Lees verder “Gevulde spaghettipompoen”
Frambozenijs
Dit was een van de heerlijke ijssoorten van Ylke tijdens de Openvelddag.
Lees verder “Frambozenijs”
Pesto met bietenblad
Altijd zonde als het blad van de rode biet op de compost belandt! Hier wat inspiratie ontdekt op het web. Cindy heeft deze lekkere pesto ook tijdens de Openvelddag gedemonstreerd.
Pesto van rode biet
Hier weer een heerlijk recept van Claire – was ook te proeven op de Openvelddag.
Amandel, basilicum en tomatenpesto
Dit lekker recept ontdekt bij The Guardian. Is ook leuk omdat het wat lichter is dan de klassieke pesto doordat er minder olie en geen kaas in zit. In het oorspronkelijk recept (zie bron) doen ze dit op pasta met gegrilde courgette.
Ingrediënten:
Basilicum (+/- 70g)
100g geblancheerde (= witte) amandelen*
1–3 lookteentjes
Zout
150ml olijfolie
300g ripe tomaten, gepeld (heb ik niet gedaan)
Amandelen, look, zout en olijfolie eerst mixen tot fijn, dan basilicum en tomaten toevoegen. Proeven en eventueel nog wat zout toevoegen.
*Amandelen kan je zelf ‘pellen’ door ze heel kort in koken water te blancheren – daarna komt de pel gemakkelijk los.
Thaise basilicum pesto
Deze zeer originele pesto via Beate ontdekt! Niet veel mensen oogsten deze lekkere basilicum, dus hier wat inspiratie.
Ingrediënten
- 80g Thaise basilicum blaadjes
- 4 teentjes look
- 30g geroosterde pindanoten
- 3 eetlepels sesamolie
- 1 ½ eetlepel rijstazijn
- ½ theelepel chilivlokken
- 1 eetlepel agave nectar/siroop
- 1 theelepel sojasaus
- 1 eetlepel limoensap
- Zout
Bereiding
- Haal de blaadjes van de basilicum van het steeltje en was ze
- Pel de look
- Als je geen geroosterde pindanoten vindt, kan je gewone kopen. Rooster ze in een droge pan tot ze beginnen te kleuren
- Doe alle ingrediënten in een blender en mix. Voeg extra zout toe naar eigen smaak (de sojasaus zorgt al voor een zoute smaak)
- Gebruik de pesto voor noedels, geroosterde groentjes, gebakken tofu, …
- Je kan hem in een afgesloten potje in de frigo bewaren voor 1 tot 2 weken (tip: giet een beetje extra olie op de pesto, dan blijft hij beter vers)hai