Anne heeft me recent verteld hoe je een lekkere pesto van het venkelgroen kan maken – leuk idee!
Dit recept gevonden:
Community Shared Agriculture in Bierbeek
Anne heeft me recent verteld hoe je een lekkere pesto van het venkelgroen kan maken – leuk idee!
Dit recept gevonden:
Mijn zus was vroeger professioneel chef. Lang, lang, lang geleden heeft ze ooit voor mijn haar ‘Cesar Salad Dressing’ recept uitgeschreven. Omdat we nu zo’n mooie Romeinse sla op het veld hebben, wou ik dit overschrijven. Lees verder “Caesar Salad Dressing”
Omdat er zoveel komkommers zijn, ben ik op zoek gegaan naar gazpacho-recepten en kwam dit tegen – een leuk basisrecept met veel mogelijke variaties.
Tuinbonen blijven in Vlaanderen minder gekend. Het doppen van tuinbonen vraagt tijd, zeker als je ze daarna nog eens uit hun ‘vliesje’ wil doppen, maar het loont de moeite!
Ik heb ontdekt dat het op deze manier vlot werkt.
Je snijdt eerst langs de ‘rug’ of de ‘buik’ van de peul:
Als je dit doet, wil je tamelijk diep snijden, zodat je ineens ook in de bonen gesneden hebt:
Je haalt dan vlot de bonen uit de peul:
Na het kort blancheren (1 minuut!) kan je de bonen heel gemakkelijk uit het vliesje errond spitsen. Dit noemt dan het ‘dubbel doppen’ van tuinbonen. De vliesjes gooi je dan weg.
Het is een rustig werkske. Je kan er een gezellig moment van maken…
En na al dat werk? Hier wat inspiratie om je tuinbonen klaar te maken!
Dit lekker recept heb ik van Silvie binnengekregen:
Tuinbonen gaan heel goed samen met verse salie. Lees verder “Tuinbonen met salie”
Ook een lekker manier om spitskool klaar te maken! Lees verder “Geroosterde spitskool”
Ik wist al een tijdje dat rode biet heel goed combineert met chocolade, dus, dit moest ik uitproberen! Ik vind het resultaat zeer geslaagd. Lees verder “Brownies met rode biet”
Ik was op zoek naar iets lekkers met rode biet en mijn oog viel op dit recept. Het kon niet slecht zijn! Lees verder “Soep van geroosterde rode biet en look”
De paprika’s zijn bijna op, maar opvallend blijven er nog veel hangen aan de ‘Shishito’ planten hangen. Ze zijn niet zo groot – zouden mensen schrik hebben dat ze pikant zijn?
Ze zijn een goed bewaard geheim! Lees verder “Shishitopepers”
Kim haar vader was (is) bakker en had deze pompoenwafels klaargemaakt voor de boerenmarkt. Lekker! Lees verder “Pompoenwafels”
In de States is dit al lang een hit en nu begint je ze hier in België ook tegen te komen! Maar geen nood om dure zakjes in de winkel te kopen! Je kan zelf chips van boerenkool maken in een fluitje van een cent! Lees verder “Boerenkoolchips”
Sinds dit jaar zijn Raïf en zijn familie aangesloten bij het veld. Raïf komt oorspronkelijk uit Libanon en zijn moeder, die op bezoek was, heeft mij uitgelegd hoe je ’tabbouleh’ op zijn Libanees moet maken. Dit is toch anders dat wat we hier meestal krijgen als we dit gerecht bestellen. Het wordt niet met couscous gemaakt maar met ‘bulgur’ (een soort tarwe die gestoomd, gedroogd en gebroken is) en het grootste verschil is vooral dat er veel meer peterselie en veel minder bulgur gebruikt wordt, waardoor het een heel mooi, groen gerecht is. Lees verder “Libanese tabbouleh”
En hier nog een lekkere dipsaus van rode biet, deze van mijn collega, Sigrid, van CSA De Klepper (https://deklepper.wordpress.com/).
Rode biet schillen, in blokjes snijden en beetgaar koken. Mixen met teentje look en feta. Klaar!
Lekker met “stokjes” (soepstengels of hoe noemen ze dat) of met groentestengels (koolrabi, selder, komkommer, etc.)