Ingrediënten
– een tiental walnoten
– vijf stengels warmoes
– één eetlepel olijfolie
– 1 teentje look
– 4 eieren
– 200 ml room of volle melk
– 100 gr geraspte kaas (eventueel gratinmix)
– kruimeldeeg voor een doorsnee taartvorm
Kruimeldeeg maken of kopen voor een taartvorm.
De warmoes wassen en snijden, stelen apart van blad.
Stelen enkele minuten roerbakken in olijfolie, dan pas het versneden blad toevoegen.
Look fijn snijden of persen en toevoegen. Bijkruiden naar behoefte met peper, zout en nootmuskaat.
Opgepast: het vocht goed laten uitkoken, want anders wordt de onderkant van de quiche vochtig.
De kruimeldeeg uitrollen in de taartvorm, en de warmoes op de bodem uitspreiden nadat het beetje afgekoeld is.
De walnoten eventueel ontvellen als ze nog maar pas geraapt zijn, en in stukjes hakken en over de warmoes uitspreiden.
De eieren klutsen en vermengen met de room/melk. Geraspte kaas toevoegen.
Dit mengsel over de warmoes in de taarvorm gieten en het geheel in de voorverwarmde oven zetten (200 graden gedurende 30 à 40 minuten, eventueel er eens in prikken om te zien of de inhoud goed gedroogd is).
Eventueel laten begeleiden met een lekker najaarsslaatje met mosterd/honingvinaigrette.
Altijd een succes bij bezoek, en snel klaar!
Van Greet