‘Rapen ganoush’

Dit lekker recept recent herontdekt omdat we veel rapen hebben. Lekker!

Ingrediënten:

  • 8 tassen rapen in blokjes gesneden
  • Olijfolie
  • 1 tas ’tas’ dadels, ontpit
  • 1 ’tas’ water
  • 120 ml Griekse yogurt
  • 80 ml tahini
  • 3 el citroensap
  • 1 koffielepel gesnipperde (pijp-) look (-stengel)
  • 1 el platte peterselie, gehakt (mag gerust meer zijn!)
  • 1 koffielepel zout
  • beetje zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen @ 180°.
  2. Olijfolie op de rapenblokjes doen, leg ze in de oven op een bakplaat voor 30 -40 minuten, tot ze bruin worden.
  3. Ondertussen de ontpitte dadels en het water in een pan aan de kook brengen en zachtjes koken voor 5 minuten. Daarna in de keukenmachine pureren.  Hier heb je ⅓ ’tas’ van nodig – de rest kan je in de frigo bewaren (of minder klaarmaken).
  4. Alle ingrediënten in de keukenmachine mixen.

Lekker op crackers of een boterham of… 

(Bron)

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − zes =