Dit lekker recept recent herontdekt omdat we veel rapen hebben. Lekker!
Ingrediënten:
- 8 tassen rapen in blokjes gesneden
- Olijfolie
- 1 tas ’tas’ dadels, ontpit
- 1 ’tas’ water
- 120 ml Griekse yogurt
- 80 ml tahini
- 3 el citroensap
- 1 koffielepel gesnipperde (pijp-) look (-stengel)
- 1 el platte peterselie, gehakt (mag gerust meer zijn!)
- 1 koffielepel zout
- beetje zwarte peper
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen @ 180°.
- Olijfolie op de rapenblokjes doen, leg ze in de oven op een bakplaat voor 30 -40 minuten, tot ze bruin worden.
- Ondertussen de ontpitte dadels en het water in een pan aan de kook brengen en zachtjes koken voor 5 minuten. Daarna in de keukenmachine pureren. Hier heb je ⅓ ’tas’ van nodig – de rest kan je in de frigo bewaren (of minder klaarmaken).
- Alle ingrediënten in de keukenmachine mixen.
Lekker op crackers of een boterham of…
(Bron)