Deze ratatouille dit weekend gemaakt, met allemaal ingrediënten van het veld. Lekker!
Ingrediënten
Olijfolie
1 look teen, fijn gesnipperd
1 ui, gesnipperd
2 tl komijnzaad
(Een beetje pilipili)
400g tomaten
450g courgetten
Grote handvol platte peterselie, fijn gehakt
Werkwijze
1. In een grote pan, olijfolie, ui, komijn en pilipili zachtjes stoven voor 12 minuten tot de ui zacht en goudkleurig is.
2. Ondertussen de tomaten ontvellen: met een mes kerven en dan heel kort in kokend water leggen. Vellen verwijderen. Grof hakken en toevoegen aan ui. en gedurende 8 minuten goed doorkoken om aan te dikken.
3. Courgetten in stukken snijden. Aan de tomatenmengsel toevoegen en 4 minuten doorkoken tot de courgetten licht gekookt zijn. Zout en peper naar smaak en peterselie toevoegen. Heet, warm of koud opdienen.
Tip: ik maak deze ratatouille ook in! Kokend ratatouille in hete bokalen doen, zoals je confituur maakt, die je dan op hun kop zet. Als de deksels niet ‘pakken’ zet het gewoon in de frigo en eet het morgen op, anders blijft het heel lang goed in de kast!
Bron: http://www.deliciousmagazine.co.uk/recipes/cumin-courgette-ratatouille