Salade met geroosterde rode biet

En hier nog een salade met rode biet, deze keer door Tie opgestuurd

Ingregiënten
– rode bieten
– olijfolie
– laurier, tijm
– balsamicocrème
– citroensap
– rucola
– serranoham
– schilfers parmesan

Werkwijze
– Oven voorverwarmen op 200 graden
– Geschilde en in stukken gesneden bieten in een ovenschotel schikken en besprenkelen met olijfolie, voeg kruiden toe
– 35 ‘ roosteren of tot je met een aardappelmesje er als boter kunt doorsteken
– Mengen met balsamicocrème en citroensap, afkruiden met wat peper en eventueel fleur du sel
– Als alles afgekoeld is: rucola en nog wat olijfolie toevoegen, serrano in reepjes eronder verdelen en kaasschilfers erover raspen.

Als extra kunnen er nog geroosterde pijnboompitten bij, of geitekaas ipv parmesan, of of….

Heerlijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × een =