Ik was op zoek naar iets lekkers met rode biet en mijn oog viel op dit recept. Het kon niet slecht zijn!
- 3 rode bieten
- Olijfolie
- 6 looktenen (of 1 bol) – niet gepeld
- 1 prei – fijn gesnipperd
- 1 tl verse tijm
- 1 laurierblad
- Zout en peper
- 2 el citroensap
- Oven voorverwarmen @ 205°. Rode bieten besprinkelen met olijfolie en dan een uur in de oven bakken, verwikkeld in zilverpapier. Ondertussen, looktenen of -bol ook in zilverpapier verwikkelen en 30 minuten in de oven bakken. Rode bieten laten afkoelen en evt. schillen (ik doe dit niet). Lookvelletjes verwijderen.
- Olijfolie in een pan verwarmen, prei toevoegen. 6 – 8 minuten bakken tot zacht. Rode bieten en look, tijm, laurierblad en 700 ml water of bouillon toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper.
- Alles aan de kook brengen en dan op een zacht vuur 5 minuten laten doorkoken. Laurierblad eruit vissen, even laten afkoelen en mixen. Citroensap toevoegen en evt. bijkruiden.
Bron: http://www.marthastewart.com/1050523/roasted-garlic-and-beet-soup