Maki sushi’s van rode biet en boontjes

Kristine heeft dit prachtig en lekker gerecht klaargemaakt voor de opendeurdag in september.

Ingrediënten
 +/- 3 rode bieten
sushi rijst (+/- 300g)
2 vellen yaki-nori (zeewier vellen)
1 kommetje rijstazijn
+/-2 el wasabi
enkele gekookte boontjes (of groene asperges)
1 el zure room

Wrijf de rode bieten door de sapcentrifuge.
Kook de sushirijst cfr de instructies op het pak maar gebruik rodebietensap in plaats van water.
Leg een norivel met glanzende kant omlaag op een bamboematje.
Dop de vingers in rijstazijn en bedek het noriblad gelijkmatig met een fijne laag sushi rijst.
Smeer een beetje wasabi (opgelet sterke smaak!) over de rijst en leg de gekookte boontjes over het midden van de rijst.
Til het bamboematje op, hou de vulling op haar plaats en begin te rollen.
Rol van u weg en wikkel de nori om de rijst en de vulling.
Ontrol het matje en leg de sushirol op een snijplank, snij met een scherp mes in meerdere stukken.
Meng 2el wasabi met 1 el zure room en serveer de sushi’s met deze pasta.

Bron: Nest

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × twee =