Deze zeer originele pesto via Beate ontdekt! Niet veel mensen oogsten deze lekkere basilicum, dus hier wat inspiratie.
Ingrediënten
- 80g Thaise basilicum blaadjes
- 4 teentjes look
- 30g geroosterde pindanoten
- 3 eetlepels sesamolie
- 1 ½ eetlepel rijstazijn
- ½ theelepel chilivlokken
- 1 eetlepel agave nectar/siroop
- 1 theelepel sojasaus
- 1 eetlepel limoensap
- Zout
Bereiding
- Haal de blaadjes van de basilicum van het steeltje en was ze
- Pel de look
- Als je geen geroosterde pindanoten vindt, kan je gewone kopen. Rooster ze in een droge pan tot ze beginnen te kleuren
- Doe alle ingrediënten in een blender en mix. Voeg extra zout toe naar eigen smaak (de sojasaus zorgt al voor een zoute smaak)
- Gebruik de pesto voor noedels, geroosterde groentjes, gebakken tofu, …
- Je kan hem in een afgesloten potje in de frigo bewaren voor 1 tot 2 weken (tip: giet een beetje extra olie op de pesto, dan blijft hij beter vers)hai