Ingrediënten
(voor 4 personen)
¾ kop walnoten
2 ansjovisfilets op olie, uitgelekt, fijngehakt
1 teen knoflook, fijn geraspt
¼ kop olijfolie
2 eetlepels witte wijn azijn
1 theelepel citroenzeste, fijngeraspt
1 eetlepel vers citroensap
Zout en versgemalen peper
2 kleine kroppen Treviso radicchio, in de lengte in fijne reepjes gesneden
1 stengel selder, dun gesneden
4 radijsjes, dun gesneden
½ kop verse peterselie, gesneden
Bereiding
Grill de walnoten op een bakplaat in een voorverwarmde oven (350 °C), af en toe opschudden, tot ze goudbruin zien, 8-10 minuten. Alternatief kan je ze ook in de pan, zonder vetstof, grillen. Breng ze over in een koel recipient om af te koelen
Grill de walnoten op een bakplaat in een voorverwarmde oven (350 °C), af en toe opschudden, tot ze goudbruin zien, 8-10 minuten. Alternatief kan je ze ook in de pan, zonder vetstof, grillen. Breng ze over in een koel recipient om af te koelen.
Meng de ansjovis, knoflook en een ½ kop walnoten met mixer of food processor tot een stevige puree. Meng de azijn, citroenzeste en citroensap er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een grote kom de helft van de dressing onder de radicchio, selder, radijsjes en peterselie. Besprenkel de rest van de dressing over de salade.
Hak de rest van de walnoten grof en dien de salade op met een topping van de gehakte walnoten.