Een paar week terug was Kim op het veld, op zoek naar rode biet. Ze ging een cake er mee maken! Leuk idee. Kim vertelt: “het resultaat is superlekker, unaniem goedgekeurd en waardig bevonden om op je website te staan.” Bij deze.
Ingrediënten
10 g boter
225 g zelfrijzende bloem of bloem met bakpoeder
1/2 theelepel bicarbonaat
1 extra theelepel bakpoeder
1/2 theelepel kaneel
180 ml zonnebloemolie
200 g suiker
3 eieren, gesplitst
200 g rode biet, voorgekookt
het sap van 1/2 citroen
75 g amandelpoeder
Voor het glazuur : 175 g poedersuiker – sap van 1/2 citroen
Bereiding
Warm de oven voor op 180°C. Vet de wanden van een rechthoekige cakevorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Meng de bloem met het bicarbonaat, het bakpoeder en de kaneel.
Klop de olie met de suiker tot een homogene massa.
Voeg één voor één de eierdooiers toe.
Rasp de bieten en voeg ze toe.
Voeg dan het citroensap en het amandelpoeder toe. Schep het bloemmengsel door het deeg.
Klop het eiwit stijf en schep voorzichtig door het deeg.
Giet het beslag in een cakevorm en zet 50 mintuen in een voorverwarmde oven van 175 °C.
Prik met een stokje in de cake om te zien of hij gaar is.
Laat de cake op een rooster afkoelen.
Meng het poedersuiker met het citroensap en bestrijk de cake met dit glazuur.
Laat het opstijven.
Bron: Magazine van Carrefour